Vad
har jag gjort? |
Foto:
Karl Melander |
|||||||||
Jag
är Bo ”Bosse” Nilsson, i mångas ögon den legenda- riska kocken, som kom till Gotland och tog över Gutekälla- ren 1979 och startade Änkan Stares Paradis 1981. Jag och min dåvarande kompanjon Björn Janson jobbade bra ihop och hade näsa för det nya och trendiga. Vi startade också nattklubb på Gutekällaren 1983 under namnet Ca- baret Gutekällaren, Gotlands svar på Café Opera. Det var i en tid då restaurangbranschen var i förändring och vi låg alltid i framkant i det vi gjorde. |
||||||||||
Mera om mig |
||||||||||
Jag
har en bakgrund på Operakällaren i Stockholm där |
||||||||||
Jag
var också under 1980-talet med när Åre Fjällby ex- panderade från stugby till modern konferensanläggning. Jag var med och startade, under denna period, nattklub- ben ”Bygget”, som fortfarande är ett ”begrepp” i nöjesli- vet i Åre. |
||||||||||
De senaste åren |
|
Reportage
i Gotlands Tidningar 2022-10-01 inför utgivning av memoarbok kan du läsa här. |
||||||||
Jag
har, efter tiden i Åre, drivit restaurangen Donners Brunn i 23 år och som var känt för sin goda mat över he- la Sverige. Där har jag serverat både kungligheter och kändisar, som t.ex. Michel Douglas. |
||||||||||
De
senaste fyra åren har jag varit köksmästare på Värds- huset Lindgården, som också är känt för sin goda mat. Jag var en del av ett team som utvecklade Lindgården till det trevliga och kända ställe som det är idag. |
||||||||||
Men
nu har jag bestämt mig för att ta nästa steg och ägna
mina sista år innan pension åt matlagning i mindre skala. |
||||||||||
Min
ledstjärna har alltid varit att matlagning inte är ett yrke utan ett kall!! |
||||||||||
Bosses
Flexfood, Smålandsgatan 1, 621 49 Visby, 070-630 15 97, kontakt@bossesflexfood.se |
||||||||||